Fulltextové vyhledávání

Drobečková navigace

Úvod > Blog > Jak po nový rok, tak po celý rok

Jak po nový rok, tak po celý rok



Období přejídání je za námi a s tím přichází nový rok 2022. Nejsem velký fanoušek novoročních předsevzetích. Zejména proto, že nefungují. Pokud něco neděláš konzistentně, je to jakoby jsi dal gól z ofsajdu. Nepočítá se to.

 

 

Když to bylo řečeno. Rád bych ti poděkoval, že tento blog čteš. Jsi se mnou na dlouhé cestě a teprve jsme vyrazili z depa. Děkuju, že přežíváš špatné psaní, které je proloženo občasným zábleskem Hemingwaye (not really). Jsem vděčný, že jsem tuto příležitost dostal a jsem si vědom toho, že to je privilegium. Proto ti s otevřeným srdcem chci poděkovat za tvůj čas, který si strávil čtením mého rádoby dobrého psaní. Slibuju, že to bude lepší. Sakra, kdybych si měl dát jedno předsevzetí, tak to bude, že na začátku roku 2023 bude moje psaní hodnotnější než tomu je dnes.

 

 

DĚKUJU.

 

 

Po roce přemýšlení na veřejnosti - psaní - mám jeden poznatek. Někdy je to báječný zážitek a jindy bych si nejraději nechal utnout hlavu gilotinou.

 

 

Tady vidím jistou paralelu s životem. Občas se ti nechce do konkrétní činnosti, ale stejně ji musíš udělat. A právě dny nechuti jsou testem pro tvůj charakter. Když všechno jde od ruky, je to easy. Tudíž právě dny, kdy se ti nechce a ty se přemůžeš, jsou dny ve kterých buduješ svůj charakter. Babylón nebyl postaven za den. Stejně tak budování charakteru je dlouhotrvající činnost, možná dokonce nikdy-nekončící. Cihla po cihle, jedno dobré rozhodnutí za druhým. Dodržováno dlouhodobě přinese ctnostný život.

 

 

Jeden z hlavních Stoiků - Marcus Aurelius v Meditacích píše: "Přestaň přemýšlet nad tím co to znamená být dobrým člověkem. Buď dobrým."

 

 

Občas dostávám otázky o čem na blogu píšu a většinou ze sebe dostanu blábol. Když se nad tím zamyslím, tak mi jde hlavně o to jak být lepším člověkem a tudíž, jak žít dobrý život. Na konci dne, to jest býti tím nejdůležitějším. Není to o tom kolik nul máš na bankovním účtu, nýbrž, kolik lidí se ukáže na tvém pohřbu.

 

Žijeme v nejlepší době ve které se civilizace kdy nacházela. I když má svoje mouchy, nikdy jsme se neměli lépe. Pokud teď čteš moje slova, máš všechny prostředky, které potřebuješ pro realizaci svých snů. Je obrovská škoda nevyužít tohoto jednostranného lístku zvaný život. To jediné co máš je čas. Ten ti nikdo vzít nemůže. Hraje ve tvůj prospěch. Platí jedno pravidlo. Neplýtvej ním. Vyber si do čeho svůj čas investuješ a stůj si za tím.

 

 

Přeju ti ať děláš moudrá rozhodnutí s tímto jediným zdrojem. Bylo by báječné kdyby sis to uvědomil brzo. Ono to totiž jednou končí. Nikdo zatím nedokázal potvrdit, že existuje posmrtný život. Investor Naval Ravikant říká: "Posmrtný život je nejspíš podobný tomu co bylo předtím než jsme se narodili. Pamatuješ jaké to bylo?"

 

Možná je naivní předpokládat Platonickou společnost. Možná se mýlím se všem. Jsem si jistý v kramflecích, že láska je real deal, čestnost je real deal. Všecho to pramení z jednotlivců. Z nás. Věřím v tebe. Věřím ve snílky na které je často nalepována nálepka "divný". Věřím ve weirdos, kteří mají bizarní koníčky. Den kdy přestaneš snít je den kdy přestaneš žít.

 

Dance like noone is watching, work like you dont need the money, love like you have never been hurt before. ~ Satchel Paige

 

TT


Komentáře


Žádné komentáře doposud nebyly přidány.

Přidat komentář

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat za účelem odpovědi. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů