Fulltextové vyhledávání

Drobečková navigace

Úvod > Blog > Miluju sebe, miluju tebe

Miluju sebe, miluju tebe



Ve středu jsem poslouchal příběhy Kobe Bryanta. Geniální. Když bylo Bryantovi 12 let, účastnil se letního basketballového turnaje. Překvapivé bylo, že za celý turnaj nevstřelil ani jeden koš. Ano, Hall of famer Kobe „B“ Bryant nevstřelil ani jeden koš. Cooožeeee?! Co mu řekl na to řekl jeho táta je hodno sdílení. Budu ho parafrázovat: „Nevadí, že jsi nedal ani jeden koš i tak tě miluju.“ A v tento moment to Kobemu došlo. Ahaaaa. Takže táta mě bude milovat i když se mi něco nepodaří. Bezpodmínečně. Let me think about it. How about I try to be the best to ever play the game of basketball? Pokud se mi to nepovede, tak mě můj táta bude stále milovat. Co můžu ztratit? Můžu být nejlepším basketbalistou, který kdy po zemi chodil? Pojďme to zjistit. Co se stalo poté je historie.

Mohli bychom debatovat o tom jestli byl Kobe opravdu ten nejlepší. Ale to není podstatné. Podstatné je změna perspektivy, díky tomu co mu jeho otec řekl. Ten se změnil z „musím vždy vyhrát, aby mě táta miloval“ na „táta mě bude milovat bez ohledu na okolnosti“. Chci podtrhnout jak důležité tohle je. Kolik sebevědomí to dítěti dodá. Proto mám rád tuto otázku:

Vidíš svět jako dětské hřiště nebo vězení?

Boková poznámka: doporučuju zkouknout příběhy Kobeho. Je to maniak a pokaždé když je poslouchám si říkám: „Damn! Já nepracuju dostatečně tvrdě.“ Odkaz dám pod článek do zdrojů

“Love is that condition in which the happiness of another person is essential to your own.”

Robert A. Heinlein

Co to vůbec je láska? Láska je všechno. Bez ní je totiž pouze prázdnota.

Co tím myslím? Zkuste se zamyslet nad situací kdy jste udělali něco dobrého pro jiného člověka. Nezáleží na tom kdo to byl. Ať už náhodný kolemjdoucí, váš partner/ka, rodina, bezdomovec. Opravdu kdokoliv. Teď se vciťte do situace kdy jste jim pomohli – může to být opravdu triviální věc jako podržení dveří, pomoc s nákupem a nebo pouhý úsměv. Co tyto věci mají společného je jejich záměr. Děláte dobrou věc, protože víte, že je to dobrá věc. Děláte ji z lásky. I když toho člověka neznáte. I když ho nikdy neuvidíte. Chcete mu zlepšit den, náladu, život. Pozor! Láskyplné jednání je návykové. A tak jako s novým návykem. I s láskou se musí začít s malým množstvím a postupně přidávat. Nemůžete očekávat, že z vás bude za rok Ghandi.

Láska je ultimátní emoce. Když ji přidáte do jakékoliv oblasti, věci se zlepší. Milujete svoji práci? Super. Budete v práci excelovat v porovnání s kolegy, kteří pracují pouze pro výplatu. Milujete svoji rodinu? Perfektní. Řekněte jim to. Čím častěji, tím lépe. Milujete život? Skvělé. Žijte ho naplno a neztrácejte čas nad trivialitami. Milujete svého pejska? Máte mou podporu. Jo a dejte mu granulky. Milujete knížky? Čtěte jako o život. Milujete Big Mac? OK, i láska má své limity. A nebo si raději kupte akcie MC Donalds! *Jokes*

Když mi umřela babička, tak jsem si uvědomil pár věcí. Zaprvé. Proč jsem ji víckrát neříkal jak moc ji mám rád. Bohužel mi došlo až zpětně, jak moc ji na nás záleželo. Jak moc nám věřila, když my jsme nevěřili v sami sebe. Jak moc chtěla ať to někam v životě dotáhneme. Člověk si všechny věci uvědomí až už pozdě. Chci věřit tomu, že stejnou chybu opakovat nebudu. Ta hra má totiž konec. A trik je v tom, že nikdy nevíme kdy nastane. Proto žít dnešek jako by byl ten den poslední je myšlenka, která se mnou velmi rezonuje.

Když jsem byl malý, tak byla doba kdy strašně frčelo You Only Live Once nebo taky YOLO. Dělal jsem si z toho srandu. Nerozuměl jsem tomu. Teď to chápu. Život je jenom jeden. Miluj dokud můžeš. Buď vděčný, že ho máš.

Teď je nejlepší doba proto být člověkem. S mírou píle můžete dělat naprosto cokoliv. A tedy doufám v to, že s rostoucí vzdělaností populace si více lidí začne uvědomovat, že podpora svých kolegů lidí je tou cestou. Koneckonců jsme všichni lidi a každý z nás se snaží přijít na to jak hrát hru zvanou život. Proč si házet klacky pod nohy? Tu hru jde hrát jinak. Hrejte ji s láskou.

 

Allright ladies and germs, that is it for today. Peace out.

TT

 

Zdroje:

https://www.youtube.com/watch?v=S8Et29ulJxo&ab_channel=NickSmithNBA


Komentáře


Žádné komentáře doposud nebyly přidány.

Přidat komentář

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat za účelem odpovědi. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů