Fulltextové vyhledávání

Drobečková navigace

Úvod > Blog > Být či NEbýt sám sebou

Být či NEbýt sám sebou



“We discover who we are by doing, trying new activities, building new networks, finding new role models. We learn who we are in practice, not in theory.”

Autor neznámý
  • O čem to mluvím? Mluvím o půstování jinými slovy dobrovolné hladovění. Půstování (fasting) je jedna z metod, ze kterou si hraju poslední rok.

  • Měl jsem pocit, že kdykoliv jsem půstoval, cítil jsem se víc sám sebou. Hypotéza, která se mi potvrdila při čtení „War of Art by Steven Pressfield“ : skvělá knížka pro kreativce a v zásadě kohokoliv kdo pracuje na něčem, co vyžaduje každodenní práci: studium, sport, budování firmy, (doplň si sám). Steven tam říká, jak nás fastování přibližuje víc k naší duši.

  • Co tím myslím? Přiblížení k něčemu co Carl Jung nazval „the self“. Dá se nad tím přemýšlet jako nad našim hlubším já. Místo na které je ego krátké. Místo kde se nachází vědomí, nevědomí a jeho střed (ego). Jinými slovy, hlubší já.

  • Pro fanoušky NBA a Michaela Jordana tady mám nugetku. Pokud jste viděli dokument The Last Dance, možná si pamatujete na reklamu od Gatorade: „Be more like Mike“. V době kdy Bulls válcovali NBA každé dítě chtělo být jako „Majkl“ (snad se na mě za to nebude zlobit) Proč to zmiňuju? Hodně lidí chce být jako někdo jiný. Ano nepopírám důležitost role-modelů a vzorů ke kterým vzhlížíme. Vnímám jejich důležitost.


    Co když ale uděláme krok blíže k tomu kdo opravdu jsme v našem nitru? Nebylo by to hezké poznat kdo opravdu jsme? Jaký dopad by to mělo na prostředí ve kterém žiješ?

    PS: chci varovat aby každý k vlastnímu experimentování přistoupil zodpovědně. Proto doporučuju načíst něco o tématu a potom zkoušet co funguje vám. Je to něco co fungovalo pro mě. Poslední věc, kterou chci je aby se někdo kvůli mě dostal do zdravotních problémů

 

See you next Sunday

TT


Komentáře


Žádné komentáře doposud nebyly přidány.

Přidat komentář

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat za účelem odpovědi. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů